JellyPages.com

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Veretseisauttanut feikki-Onni!

Henkilökunta oli nauttinut viikonloppulounaaksi broilerin koipi-reisipaloja intialaisella butter chicken-kastikkeella ja unohtanut broilerin luut lautaselle pöydälle. Tai oli niihin ilmeisesti jäänyt vähän lihaakin, koskapa eräs nimeltä mainitsematon kissaneito oli salaa napannut yhden kaluttavakseen. Huomatkaa, kuinka näppärästi neito pitelee luuta tassunsa alla paikoillaan samalla kun järsii lihaa irti luusta!

Ulkoilemaankin on ehditty ja sinne pihasireeneille kynsien terävyyttä testaamaan se vaan aina johtaa Onnin tie.

Mitäs se Onni tässä oikein suunnittelee? Onni?! Ei, tämä ei todellakaan ole Onni, vaan samannäköinen vierailija, joka on muutamana päivänä pihallamme liikuskellut! Kun näin tämän kissan ensimmäisen kerran, hyppäsi sydän kurkkuun, kun luulin sitä äkkiseltään Onniksi ja ihmettelin, miten se on ulos voinut päästä! Tarkemmin katsottuna Onnissa on paljon enemmän valkoista kuin tässä kissassa, mutta muuten ne ovat häkellyttävän samannäköisiä! 

No niin, tässä taas oikea Onni turvallisesti valjaissaan tutkimassa siileille talvipesäksi heinillä täytettyä mökkiä. Siilit eivät sitä talvipesäkseen kelpuuttaneet, mutta jänikset kaivoivat sieltä kaikki heinät pihalle ja Onni tarkastelee mökin sisätilojen kuntoa talven jäljiltä.

Ellu muutti olohuoneen sohvalta tyttären entisen makuuhuoneen sänkyyn silloin, kun pikkutiikeri Rolle oli täällä. Se oli rauhallisempi paikka kuin olohuone, jossa Onni ja hoidokas kävivät ankariakin taisteluja niin maa- kuin ilmaherruudestakin eikä koskaan tiennyt, milloin jompi kumpi osapuolista loikkaa taiston tuoksinassa lepäilijän päälle. Sielläpä se Ellu todennäköisesti kissanpäiviä viettääkin ihan niihin asti, kun lämpötila kohoaa kesäisiin lukemiin ja ulkoilu Villa Verttilässä alkaa tuntua Ellustakin houkuttelevalta ajatukselta! Vieläkö teillä ollaan talvisen uneliaita vai joko siellä höristellään korvia lintujen laululle ja maiskutellaan suupieliä herkullisen paistin toivossa?

14 kommenttia:

 1. Minä toivon kovasti, ettei vierailijoita ilmesty tänä keväänä pihapiiriin. Nero partioi ahkerasti ulkona kun luulimme kevään jo tulleen, mutta nyt on pakkasraja ylittynyt ja pettymystä takatalvesta parannellaan sohvalla köllien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vierailijat tosiaan ymmärtävät pysytellä poissa Neron reviiriltä! Ei tämä takatalvi varmaan kauaa kestä, joten kohta pääsee Nero takaisin partiointihommiin! :)

   Poista
 2. Onnihan on todellinen ammattilainen luun kaluamisessa! Toivottavasti vierailija ei aiheuta suurempaa hämminkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkä varmaan teki Onnista ammattilaisen tuossa hommassa! :) Enpä usko, että vierailijasta tulee sen suurempaa haittaa olemaan enää :)

   Poista
 3. Toivottavasti vierailija ei aiheuta rajariitoja. On kyllä aika tavalla Onnin näköinen! Ja toivottavasti Onni ei niele kananluita, vaan syö pelkästään ne lihat! Näyttää se lihojen erottelutyö ainakin hyvin käyvän. Ammattimaista tassutyöskentelyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on ihan pro kaikissa ruoka-asioissa tai jos ei ole niin oppii hyvin nopeasti! On se ruoka niin tärkeä asia! Nätisti Onni söi ne lihat ympäriltä, mutta luut jäivät onneksi kuitenkin syömättä :)

   Poista
 4. Vierailija on aika lailla Onnin näköinen. :)

  Hyvä, että Ellulle löytyi mieluisa torkkupaikka. ;)

  Kollo on huomannut, että kohta ollaan keväässä ja linnut ovat liikkeellä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirppa-TV:tä siis sielläkin innolla katsellaan :)

   Poista
 5. Huh, kylläpä tuollaista näkyä säikähtää! Onneksi se oli väärä hälyytys ja Onni oli tallessa :)

  Kyllä kevät näkyy täällä lisääntyneenä "tirppaTV:n katseluna". NeitiCassinen toivoo päivittäin pääsevänsä ulos, mutta toistaiseksi taipuu ihmispalveljoiden nuivaaan suhtautumiseen ihan päivittäisen ulkoilun suhteen... kesää odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni myös haluaisi ulos päivittäin, mutta täälläkin henkilökunta odottelee vielä kesäisempiä kelejä ulkoilutukseen! Ulkotarhassa Onni kyllä pistäytyy joka päivä myyrätapaamisen toivossa! :)

   Poista
 6. Ohoh on kyllä paljon samaa näköä Onnissa ja vierailijassa :) Meilläkin kisulit kovasti haaveilisivat valjastelemaan pihalle,hyrr mun makuun ihan liian kylmä tassuttelu keliksi,kevättä odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä ja kesällä ulkoilu on paljon mukavampaa myös ulkoiluttajalle ;)

   Poista
 7. Kanaa, syökää kanaa! (Ja ei kiitos väärennöksille.)

  VastaaPoista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!