JellyPages.com

torstai 31. lokakuuta 2013

Kis kis kis!

Keräilettekö te jotain? Matkoilta, kirppareilta, toreilta tai jostain muualta ? Oksennuspusseja, nukkeja, mukeja tai mitä tahansa? Minä keräsin tuhkakuppeja silloin kun vielä tupakoin. Sauhuttelun lopetettuani ryhdyin keräämään kaikenlaisia kissoja. No en tietenkään eläviä, höh! Vaikka onhan niitäkin. Itse asiassa keräsin kyllä kissojakin satunnaisesti jo tuhkisaikaankin. Enimmäkseen kokoelmani kissat ovat matkamuistoja, mutta joukossa on myös lahjaksi saatuja ja vähän sieltä sun  täältä mukaan haalittuja.
Nyt minulla on pakottava tarve esitellä kokoelmani teille ja jos nyt tuntuu siltä, että EVVK, niin ei se mitään! Esittelen ne silti! Ne ovat kaikki minulle kovin rakkaita ja niihin liittyy mukavia muistoja. Paitsi pariin, joista ei ole minkäänlaista muistikuvaa! Kai ne ovat vain jostain ionisoituneet tänne :) Vuosilukuja en muista, milloin niistä mikäkin on näppiini tarttunut, mutta hankintapaikat suurin piirtein.

Tämä kerällä nukkuva kissa ja iloinen kissaperhe ovat kotoisin Palmasta sisustusliikkeesta nimeltä Born 16 (se on myös paikan osoite). En ole muuten mikään sisustusfriikki, mutta tämä on kaikin puolin mukava liike, joten olen asioinut siellä peräti kaksi kertaa. Kissoja etsimässä tietenkin :) Muistan jopa ostovuodet!
Vasemmanpuoleinen vuodelta 1994 ja oikeanpuoleinen vuodelta 2005.
Espanja, Mallorca, Palma
Näistä kahdesta kissasta ei ole minkäänlaista muistikuvaa sen enempää minulla kuin Papallakaan. Outoa!
Pieni silmäpuoli ja sinisilmäinen servettiteline eivät kerro, mistä ovat kotoisin!

Tämän siron ja kaunismuotoisen puisen kissan bongasin erään kaupan näyteikkunasta ja poishan se oli sieltä pölyttymästä haettava! 
Latvia, Riika
Keraaminen pikkukisu on Tallinnasta. Valitan kuvan huonoa laatua.
Viro, Tallinna

Näistä esittelen vain takarivin, eturivissa olevat esittelen jäljempänä erikseen.
Musta- ja punakirjavat Portugalista, Albufeirasta ja Praia da Rochasta ja yksiväriset valkoinen ja musta Tallinnan laivalta (viinipulloja).

Lasisen kissan puhalsi taitava lasinpuhaltaja pikkukylän markkinoilla ihan silmiemme edessä ja se oli vastasyntyneenä jotenkin niin kiehtova, että minun oli ihan pakko ottaa se mukaamme.
Espanja, Gran Canaria, Arquinequin

Puinen sydänkissakaksikko oli pakko saada heti, kun sen näin. Rakkautta ensi silmäyksellä!
Turkki, Alanya

Keraaminen valkoinen kissa, jonka takaa pujotetaan tuikkukynttilä sisälle, on valaissut mukavasti pimeitä talvi-iltoja.
Kreikka, Kreeta, Hania

Seuraavan kissan kaveriksi kuului samalla tavoin kuvioitu kukkaruukku, josta ei ole ollut havaintoa enää aikoihin. Tiimarikin taitaa olla nykyään jo historiaa!
Tiimari
Tallinnan Joulutorilta lähti mukaan tämä iloisen oloinen Viiruksi ristimäni katti
Viro, Tallinna

Seuraava on syntymäpäivälahjaksi saatu ja Prismasta, kuulemma.
Prisma
Tämä piippua polttava kipsikissa on "harvinaisuus", sillä niitä on (ehjiä) jäljellä muistaakseni vain kymmenkunta. Alunperin se on ollut säästöpossukissa ja sen pohjassa on siksi reikä. Yksi niistä on ollut arvioitavana mm. Antiikkia, antiikkia-ohjelmassa ja toisesta laulaa Miljoonasade kappaleessaan Lelukaupan häät. Tätä meillä nyt piippuaan polttelevaa yksilöä tinki Papa aikoinaan paikallisilla joulumarkkinoilla muutamaan otteeseen, ennen kuin hinnasta päästiin sopimukseen.
Joulumarkkinat

Ehdimme käydä  Välimeren risteilyllä tuolla surullisen kuuluisalla Costa Concordia-laivalla ennen sen uppoamista!!! Kapteenina ei silloin ollut onneksi herra Schettino! Päiväpysähdyksellämme Savonassa ihailin monia erilaisia kissoja paikallisella kirpputorilla, mutta lopulta nämä kaksi päätyivät käsilaukkuuni.
Italia, Savona
Tämä kissakaksikko on kuulemma alunperin ihan Ameriikasta asti, mutta oman kaupungin torilta se meille napattiin.
Tori

Kun minut ja työkaverini aikoinaan irtisanottiin toimipisteemme lakkauttamisen vuoksi, laitoimme kaiken itse työpaikalle tuomamme tai lahjaksi saamamme irtaimiston jakoon. Minut tiedettiin kissaihmiseksi, joten yksi työkavereistani lahjoitti minulle omaa työpistettään aiemmin koristaneen kissansa. Olen edelleen hänelle kovin kiitollinen!
Työkaverilta lahjaksi saatu
Tässä se kokoelma nyt sitten oli!
Niin että ajattelin...Haloo? Onko siellä enää ketään? Huhuu! No niin...viimeinen sammuttaa valot...Naks! 

P.S. Olisin vaan haastanut kaikki keräilijät julkaisemaan omat kokoelmansa ja vaikka tämä kissablogi onkin, niin kokoelma olisi voinut olla mistä aihepiiristä tahansa...

21 kommenttia:

 1. Minä tunnustan:D Löytyy meikäläiseltäkin muutama kissafiguuri... Ja peltinen kaffepurkki jos toinenkin. (Saattaapi olla että vastaan haasteeseen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minua ne sinun kissafiguurisi ja kaffepurkkisi kovasti kiinnostaisivat, vaikka luinkin juuri yllättävästä blogitauostanne!

   Poista
 2. Ihania kissakoristeita! :)

  Mä kerään kissa-aiheisia ovikylttejä. :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, mä heitin just roskiin mun "keräilyt" kun siivoilin laatikoita ja kaappeja! Jumalaton nippu lentolippujen kantoja eli paikkalippuja hävisi, toinen nivaska on kyllä tallessa mutta enpä taida postata sen kummemmin, ne on nimittäin hotellien magneettijuovaisia ovikortteja :)
  Kaikki hotellit ei ole oikein mielissään kun niitä jää taskuun....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai ovikortit viet lähtiessäsi, hyi sinua! :)

   Papalla on myös viehtymys noihin lentolipun kantoihin ja niitä putkahtelee esiin milloin mistäkin :)

   Poista
  2. Arvaas mitä....mä löysin niitä lentolipunkantoja lisää, niitä oli jemmassa kahdessa paikassa! Tai sitten ne lentää!

   Poista
  3. Voi mahotonta teidän hamstereiden kanssa!
   Kyllähän lentolipun kannat voivat hyvinkin lentää! :)

   Poista
 4. Aikamoinen kokoelma :) ITässä taloudessa ei oikeastaan taideta keräillä mitään. Kirjojen, kenkien ja leffojen osteluakin yritän rajoittaa, kun tila loppuu. Lapsena sen sijaan keräilin kaikkea kivistä ja pullonkorkeista kirjepapeeihin, ja niitä kokoelmia löytyy lapsuudenkodista vieläkin, Varsinkin My Little -ponit odottavat sitä hetkeä, että itselläni on joskus lapsia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölynkerääjiähän ne pikkuesineet vain oikeasti ovatkin, mutta vieläpä noista olen jaksanut pölyt pyyhkiä :)

   Poista
 5. Onpas siellä kissoja! Yllätyt varmaan jos sanon, että keräilen vähän kaikenlaista :)
  Kissoja en kuitenkaan keräile ja kun minusta tuli kissallinen niin ilmoitin kaikille, että kissaesineitä ei tähän huusholliin. Miksikö? Elelin kahdeksan vuotta kanin kanssa ja voi sitä pitkäkorvaesineistön määrää, joka huusholliin kertyi. Kaikki ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No esittelisit sitten sen pitkäkorvaesineistösi, please!

   Poista
 6. Ihanan symppis kokoelma. Missä oikein säilytät näitä, sillä tuntuu kissakodissa vähän hazardilta pitää keraamisia ja lasisia kissafiguureja kirjahyllyssä ;).

  Minä keräilen laatumerkkien kahvimukeja. Niitä on kertynyt jo melkoinen valikoima, kaikki eri väreissä tottakai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokas idea onkin säilyttää niitä juuri kirjahyllyssä, koska se on niin täynnä, etteivät kissat edes yritä mahtua sekaan! Tosin Vertin uurnaa säilytämme kaiken varalta semmoisella hyllyllä, jonne kissat eivät varmasti pääse!

   Esittelisit toki sen kahvimukikokoelman, jooko?!?

   Poista
 7. Hieno ja mielenkiintoinen kissakokoelma ja erittäin upeeta, että muistat alkuperätkin. Kiva esittely!
  Joskus täyttelin aikuisten ystäväkirjaa ja mietin, mitä keräilen, kun silloinen työkaverini sanoi että kissoja. Niinpä kirjasin sen ylös ja sisäpiirin vitsinä lähtenyt juttu on myös levinnyt mun blogin esittelyyn ;) No kolmen elävän lisäksi onhan tuota kissaesineistöä kotiin siunaantunut, voisin joku päivä inventoida ja postata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Näkisin tosi mielelläni sinun kissaesineistösi ja jään odottamaan postaustasi! :D

   Poista
 8. Sinne onkin kertynyt kissoja jos jonkinmonisia!

  VastaaPoista
 9. Teillä onkin edustava kokoelma kissoja! Varsinkin piippua polttava katti on hauska :)

  Kuten ehkä arvaat: keräilen vähän kaikenlaista ;) Keräilyinto on varsinainen sukuvika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piippua polttava kissa on minunkin suosikkini!

   Sukuvika se keräilyinto on meidän Papallakin! Löytyy mummon vanhasta matkalaukusta lähtien monenlaisia aarteita :)

   Poista
 10. Upea kokoelma sulla ja hienoa kun muistat historiat. Mun on pitkään pitänyt omat kissatavarat jo kuvata, ehkäpä tästä nyt innostun!

  VastaaPoista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!