JellyPages.com

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Yt-neuvottelut alkamassa?

Elämä Kynsilaukkaajien taloudessa on rauhoittunut selvästi nyt syksyn tultua. Valjastelut ja Villa Verttilässä oleilut ovat jääneet melko vähiin ilmojen viilenemisen myötä. Toisekseen henkilökunta on ahkeroinut varautumalla tulevaan ankaraan talveen niin pilkkomalla polttopuita kuin keräämällä sieniä ja marjojakin. Minäkin metsäreissuja varten ostin entisten vuotavien tilalle uudet microsoftilaiset nokialaiset, kumisaappaat meinaan. Kynsilaukkaajien tulkinta luvattomasta poistumisesta työpaikalta on kuitenkin se, että henkilökunta on laiminlyönyt varsinaisen palvelustyönsä. Varsinkin Onnilta on tullut äänekästä moitetta jopa kahdeksankin tunnin mittaisiksi venyneistä ruokailujen väleistä eikä muiltakaan ole mainittavia kiitoksia henkilökunnan viikonloppuisista pitkistä poissaoloista tullut. Itse asiassa olen kuullut Kynsilaukkaajien keskinäisissä supinoissa vilahtavan sellaisenkin sanan kuin yt-neuvottelut!
No, minä kun saan kerättyä rohkeuteni, niin kysyn kyllä vielä isäntäväeltä, että: "Onkos sitten talvipakkasilla kivaa, jos on kylmä mökki ja tyhjä pakastin? Mitä, häh?" Niin, ellei sitten tule kenkää jo ennen sitä...
Joka päivä on Viiksipäivä
Silloin kun ei viiksillä huvita brassailla, niin punkimman lookin saa halutessaan kampaamalla karvakaulurin välillä näin...
"Vähänkö kutittaa nenää välillä..."

Onnilla on Kiipeilypäivä

Siilit vierailevat edelleen pihallamme päivittäin. Nyt niitä on yleensä enää kaksi yhtä aikaa syömässä. Jokohan ne isoimmat ovat tankanneet rasvakerroksensa tarpeeksi paksuksi ja siirtyneet kokonaan pesänrakennuspuuhiin? Tässä yksi pienemmistä tulossa siilibuffetille.
"Joko on ruoka-aika?"
Kyllä, ruoka-aika on jo lähellä, mutta kesken matkan kohti ruokakuppia tuli vastaan hirmuinen Vertti-kissa. Siilin onneksi Verttiä eivät mokomat karvapallot jaksa enää enemmälti kiinnostaa. Pikainen nuuhkaisu vain ja äkkiä pois pihan takanurkkaan päivittämään lintu- ja hiiriapajien tilanne.
"Siis tuo on jo niiiin nähty! Ei jaksa..."
Niinpä tämäkin siili ehti illalliselle omalle kupilleen. Toisella kupilla oli jo lajitoveri nassuttamassa hyvää vauhtia kuppiaan tyhjäksi.
Kun väki vähenee, niin pidot paranee
Saas nähdä, minne nämä sitten loppujen lopuksi talvipesänsä tekevät. Ainakin puupinon ja kuormalavojen alla ne ovat joskus talvehtineet ja naapurilla eräänä talvena jopa seinän vierustalla kukkapenkissä!

P.S. Joku talvisuoja kai se on henkilökunnankin etsittävä, jos Kynsilaukkaajat päätyvät vaihtamaan palvelusväkensä kotonaviihtyvämpään sellaiseen... 

14 kommenttia:

 1. Vertti on ihanan rento siilin ohittaessaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rennosti ohi vaan, kun ei pätkääkään kiinnosta :)

   Poista
 2. Ei kai nyt tilanne noin huono voi olla? Että yt-neuvotteluita ryhdytään järkkäämään? Henkilökunnan on nyt syytä katsoa peiliin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tilanne on varsin huolestuttava, mutta yritän saada sen rauhoittumaan ekstra-palveluilla (herkkuruokia jne.)!

   Poista
 3. Kylläpä onkin muhkeat viikset! Toivottavasti yt-neuvotteluihin ei tarvitse ryhtyä, vaan routa ajaa kotiväen takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se routa tosiaan aja kotiväen takaisin :)

   Poista
 4. Kylläpäs teillä onkin tiukka tilanne! Nyt henkilökunnan kannattaa panostaa erityishyvään palveluun, jotta neuvottelut saadaan peruttua.

  Teiltä löytyy ihan superpitkät viikset, taiturimainen kiipeilijä ja vieläpä siilejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelukonsepti on jo pantu uusiksi ja toiveikkaita työpaikan säilymisen suhteen vielä ollaan :)

   Poista
 5. Voi voi palvelusväkeä, kahdeksan tunnin ruokailuväli kuulostaa todella vakavalta rikkeeltä ja vaatii runsaita ekstrapalveluita hyvitykseksi. Hyvä kun se on huomattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on yritetty palvelua parantaa! Ehkä tästä kuitenkin selvitään pelkällä säikähdyksellä :)

   Poista
 6. Kova paikka, ettei vain tulisi tiukka talvi. Toisaalta silläkin on varmaan tiedostettu, että hyvin koulutettua henkilökuntaa ei kannata irtisanoa. Siileillä on oikein kissanpäivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siileillä on kissanpäivät ja kissanraksutkin :)

   Poista
 7. Yt-neuvottelut vaatii hermoja ja taitoja. Eikun kieli keskelle suuta niin kyllä se siitä!
  Siileillä on kyllä hyvä oltavat..
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti neuvottelutaitomme riittävät :)

   Poista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!