JellyPages.com

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Sairastelu jatkuu

Viime päivityksessä elettiin keskiviikkoa. Vielä torstainakaan ei Vertti suostunut syömään eikä juomaan itse, joten oli pakko lähteä taas klinikalle jatkotutkimuksia varten.

Vertillä oli alilämpöa ja verinäyte kertoi, että kaksi maksa-arvoa ja munuaisarvot olivat koholla. Vertillä todettiin siis munuaisten vajaatoiminta! Maksa-arvo saattaa olla koholla syömättömyyden vuoksi, joten siihen ei lääkäri ainakaan toistaiseksi kiinnittänyt enempää huomiota.

Vertillä on siis ollut munuaisten vajaatoiminta jo ennen suolitukostakin, vaikka emme mitään oireita ole huomanneetkaan. Kolmen kissan taloudessa ei aina voi tietää, kuka on juonut tai syönyt minkäkin verran tai kuka on käynyt tai ollut käymättä hiekkalaatikolla!

Klinikalla Vertti vietti seuraavat kaksi yötä. Vertti sai siellä suonensisäisesti nestettä ja antibioottia, opioidikipulääkettä ja kortisonia injektiona.

Lauantai-iltana saimme hakea taas Vertin kotiin. Kotilääkityksiksi annettiin mukaan antibiootti-  ja kortisonitabletit. Myös opioidikipulääkereseptin saimme mukaan, mutta lääkäri sanoi, että se pitää hakea vain, jos Vertillä on selvästi kipuja.

Vertti klinikalla lauantai-iltana

Lopuksi lääkäri totesi, että jos Vertti ei edelleenkään syö, niin takaisin vaan klinikalle!

Onneksi Vertti söi heti ensimmäiseksi kotiin päästyään ja sunnuntainakin moneen otteeseen. Vielä tänä aamunakin ruoka maistui ihan kohtalaisesti, mutta juuri nyt näyttää siltä, että Vertillä saattaa olla kipuja, koska enimmäkseen se taas kyyhöttää lattialla ja pyrkii välillä piiloonkin menemään.

Vertille on tällä hetkellä tärkeintä, että se syö edes jotain, joten eläinlääkäri ei toistaiseksi mitään ruokavaliota määrännyt, vaan antoi luvan syöttää kaikkea, mikä kelpaa.

Nyt on tiistai ja Vertti on ollut eilisillasta lähtien enimmäkseen sängyn alla. Lääkkeet on annettu väkisin, mutta joka kerran Vertti kuolaa niistä suurimman osan ulos. Soitin päivällä eläinlääkärille ja iltapäivällä klo 16 mennään taas klinikalle, koska lääkkeiden anto kotona ei onnistu.

Vertti jäi jo neljänneksi yöksi klinikalle.  Lääkäri soitti illalla uusien verinäytteiden ja ultraäänen tuloksista.
Uusissa verinäytteissä valkosolut olivat koholla, joten elimistössä on tulehdus. Myös yksi maksa-arvo oli edelleen koholla. Lääkäri teki myös ultraäänitutkimuksen, jossa näkyi, että maksa oli normaalia isompi ja maksakudos normaalia tiheämpää. Munuaisissa oli kystia. Mitään varsinaista vikaa niissä ei kuitenkaan näkynyt. Saimme luvan hakea potilaaan kotiin aamulla.

Vertti sai klinikalla injektiona uutta antibioottia, joka vaikuttaa kahden viikon ajan. Kotona pitäisi kuitenkin saada annettua opioidikipulääke kaksi kertaa päivässä ja kortisooni kerran päivässä. Lääkärin suosituksen mukaan ostimme klinikalta Vertile myös munuais- ja maksapotilaalle tarkoitettua kuivamuonaa.

Kotona Vertti asettui eteisen kynnysmatolla eikä ole siitä juurikaan liikkunut muutamaan tuntiin. Ruokaa ei ole huolinut, vaan alkaa nieleskellä heti kun ruokaa edes yrittää tarjota ja lähtee pois. Ei tässä voi muuta kuin toivoa, että kaikki kääntyy vielä hyväksi...

21 kommenttia:

 1. Voi ei! Vertti parka! Tsemppiä teille ja kovasti paranemisrapsutuksia!

  T. Bertta & Coco & Emäntä

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä, voimia ja Vertille paranemista!

  VastaaPoista
 3. Voi kamaluutta! :( Toivottavasti Vertti tulee kuntoon! Voimia myös ihmiselle!

  VastaaPoista
 4. Ikävä kuulla, että vaivat jatkuvat. Onneksi Vertti on hyvässä hoidossa ja tarkkailun alla. Nuo pitkävaikutteiset antibioottipiikit ovat usein pelastus, voi olla varma, että lääkettä menee tarpeeksi potilaaseen. Maksasairaus aiheuttaa ihmisillä ruokahalun puutetta, ehkä kissoillakin. Onneksi edes vähän polttoainetta on maistunut. Toivotan voimia teille kaikille, kerrohan taas miten asiat etenevät.

  VastaaPoista
 5. Toivotaan, että asiat kääntyvät parempaan päin. Voimia Vertille ja henkilökunnalle!

  VastaaPoista
 6. Todella ikävää, että sairastaminen jatkuu. Hoito vaikuttaa onneksi hyvältä ja huolelliselta, toivottavasti se tuo vielä avun. Kovasti voimia teille!

  VastaaPoista
 7. Kovasti kuulumisia ollaan jo odoteltukin, kiva että tulit kertomaan. Ikävää että sairastelu jatkuu. Varmasti te teette kaikkenne Vertin hyväksi. Voi Vertti poloista, toivomme parasta!

  Voimia teille kaikille ♥♥♥

  VastaaPoista
 8. No voi kurjuus :(
  Toivotaan nyt että antibiootit auttaa ja Vertti tulee kuntoon!

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka ikävää. Pojalle paljon paranemisrapsuja ja hyvää ruokahalua toivottaen terveisiä meidän tyttöporukalta. Kotijoukoilla on varmasti kamala huoli oman herrasmiehen voinnista.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommenteista!

  VastaaPoista
 11. Voi Vertti ♥
  Tulisitpa kuntoon taas!

  P.S. Kamala ikävä!
  -A

  VastaaPoista
 12. Löysin tämän blogisi toisen blogin kautta! Meilläkin on kaksi kissaa (ja koiraa) jäänpä lukijaksi :)
  Voi toista pientä, pikaista paranemista <3

  VastaaPoista
 13. Onpa teillä ollut huonoa tuuria. Hirveästi voimia Vertille ja hoitajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara, Voimisa tässä nyt tarvitaankin!

   Poista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!