JellyPages.com

maanantai 2. syyskuuta 2013

Montakos teillä on?


Faktahan on se, että yksikään kissa ei voi vastustaa tyhjiä pusseja ja kasseja, vaan sinnehän se on kissan väkisinkin vääntäydyttävä täytteeksi. Kynsilaukkaajista nopein on siinä hommassa ehdottomasti Onni. Yleensä pussia ei ehdi edes kokonaan tyjhentää, kun jo ainakin osa Onnista on siellä! Poishan sieltä tullaan tietysti jomman kumman kädensijan kautta niin, että vähän aikaa kävellään sitten muovipussi tukevalla vyötäröllä lattiaa viistäen ennen kuin se joko itsestään tai autettuna siitä irtoaa.


Pikkuruinen siili, joka ilmestyi alkukesästä pihapiiriimme on kasvanut jo melko isoksi. Olemme ruokkineet sitä pitkin kesää ja ihmetelleet sen koko ajan kasvavaa ruokahalua. Miten niin pieni siili voi syödä niin paljon kissanraksuja? Ilmeisesti vararavintoa on kerättävä talven varalle valtavasti ja juuri nyt on oikea aika kerätä sitä, sillä kohtahan siilit jo vetäytyvätkin pesänrakennuspuuhiinsa.

Perjaitai-iltana seurailin siilin syömäpuuhia keittiöstä ikkunan takaa. Siili on aika tarkka ruoka-ajoistaan ja jos ruokakuppi ei ole paikallaan tietyllä kellonlyömällä, siili on jo närkästyneenä odottelemassa ruokapaikalla. Sitäkin on vähän ihmetelty, miten ihmeessä se voi syödä niin pitkään ja hartaasti? Joskus se on vielä jopa tunti kupin laittamisen jälkeen edelleen syömässä! 
No, kävin taas kerran vilkaisemassa ikkunasta ja kas, siellähän olikin ei yhtä eikä kahta, vaan peräti kolme siiliä kupilla!!! Röyhkein niistä itse asiassa kirjaimellisesti kupissa!

En tiedä, saivatko nuo muut sieltä syötyä ollenkaan. Aika tarkkaan tämä yksi näytti täyttävän kupin pyöreällä olemuksellaan, joten lähetin kuriirin toimittamaan siilistölle toisen ruokakupin näkösälle. Se ei ainakaan heti tuntunut ketään kiinnostavan, vaan tunkeilu tuolla yhdellä kupilla jatkui. Touhusin välillä taas omia askareitani ja kun seuraavan kerran kävin tilannetta vilkaisemassa, niin...

Vielä yksi mattimyöhäinen kipitti kohti ruokapaikkaa! Siis neljä siiliä! Olimme aiemmin nähneet vain aina yhden siilin kerrallaan, joten luulimme, että se yksi söi niin valtavasti ja pitkään. Niitä olikin koko ajan ollut 
ties miten monta! 
Seuraavana iltana olin taas ikkunan takana uuden siili-invaasion toivossa, mutta sillä kertaa niitä ilmestyi vain kaksi.


Voi olla, että loputkin piikkikkäät kävivät syömässä vielä myöhemmin, mutta ilta pimeni niin äkkiä, että paparazzi luovutti.
Juuri tänään luin sanomalehdestä, että kesällä syntyneillä pikkusiileillä on vaikeuksia saada tarpeeksi ravintoa pysyäkseen hengissä, koska ne eivät ole vielä kovinkaan hyviä saalistajia. Ainakin näiden siilien asiat ovat kuitenkin onneksi hyvällä mallilla ja  me olemme iloisia voidessamme tarjota niille päivittäin tämän "Neljän siilin illallisen".

Lopuksi vielä tiedotus, että Kenkä-Vertti on taas tavattu itse teossa Reinojen höykytyksestä, mutta tapahtuman autenttisesta dokumentoinnista huolimatta asianomainen kiistää jyrkästi syytteen.

"Varmasti oo näille mittään tehny!  Ite hyppäsivät tuolta kenkähyllystä minun päälle! Ihan totta!" 

17 kommenttia:

 1. Herttinen, ei voi olla totta! Wau mikä suloinen siiliperhe!!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 2. Ihanat siilit! :)

  Vertti on viattoman näköinen. ;)

  Kissa ja kassi kuuluvat yhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa ja kassi sointuvatkin niin yhteen hyvin :)

   Poista
 3. Ihanaa, noin monta siiliä! (Meilläkin vierailtiin toistamiseen, siitä raporttia jossain välissä.)

  Myös meidän huushollissa Reinot ja kissa kuuluvat yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat siis rakastavat tyhjien pussien lisäksi myös Reinoja :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Reinojen oma vika. Kurittomia kun ovat, mistä lie nurkan takaa aina hyökkäävät, pakkohan nyt hiukka on puolustautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiskohan niistä valittaa valmistajalle ja vaatia rahojaan takaisin?

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Reinoilla on jo semmoinen nimikin, että kissojen peräänhän ne :)

  Jokunen vuosi sitten seurattiin pitkään yhtä siiliperhettä ja eräänä päivänä,saatiin kunnon naurut. Siinä vaiheessa kun emo ja muut lapsukaiset oli jo saaneet ilmeisesti masunsa täyteen, yksi pikkusiili vaan viihtyi kissanruokakupilla. Lopulta siili oli puoliksi lautasella ja tuuppi takajaloillaan lautasta eteenpäin samalla kun söi..., ja peräpää tuuppas kakkavanaa samaan tahtiin kun ruokaa meni suusta sisään :D
  Sanoisin, että siinä oli jo masu tooooosi piukeena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ne siilit on ihan oikeesti aika possuja! Samaan aikaan kun toisesta päästä menee uutta ruokaa sisään, tulee toisestä päästä entistä ulos. Sitä entistä on sitten jopa muuten tyhjässä kupissa! Luonnollisesti myös kupin reunoilla ja varsinkin kupin ympäristössä! Mutta on ne silti aivan ihania otuksia :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 6. Kiva nähdä, että siileillä menee hyvin. Nyt ne tosiaan tankkaavat talven varalle. Siilin pitäisi painaa 800 g, jotta se selviäisi 6-7 kuukauden talvihorroksesta. Eli siis mahdollisimman energiapitoista ruokaa kannattaa tarjoilla :) sillä rasvakerros on tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noista ainakaan kaikki paina niin paljoa, mutta yritetään "rasvoittaa" tarjouksia :)

   Poista
 7. Kasseja on aina liian vähän taloudessa, jos kissoilta kysytään. Samoin niitä säilytetään aivan väärissä paikoissa.

  Siilijengi, itkettävän ihania ♥

  Ja väitän, että
  Kenkä-Verttiä syytetään nyt aivan väärin perustein. Se on itsepuolusta. Tai perheen pelastamista Reinolauman kynsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Luoja (tai siis Vertti) varjelkoon meitä hirmuiselta Reinolaumalta :O

   Poista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!