JellyPages.com

maanantai 11. marraskuuta 2013

On(nilla on) niin nälkä, että näköä haittaa!

Onni on ulkoillut sään viilenemisestä huolimatta vielä harvakseltaan sekä valjaissa että Villa Verttilässä, josta toikin tuossa eräänä iltana ainakin rotan kokoisen myyrän sisälle. Myyrä pääsi tietenkin karkuun ja sitä jahtasivat kilvan niin Onni kuin Papakin. Lopulta Papa onnistui purkittamaan myyrän ja toimitti sen ulos. Myyrä jatkoi matkaansa ainakin päälle päin ihan hyvävointisen näköisenä! Tämä myyrä siis säästyi lähiympäristössä sijaitsevalta erään tietyn koivun juurella sijaitsevalta Kynsilaukkaajien kalmistolta, mihin tästä huushollista on kipattu jo vuosien ajan kaikki isäntäväen talouteen tuomat hiiret, päästäiset, myyrät ja linnut. Osa on toivon mukaan vironnut omia aikojaan ja poistunut paikalta jatkamaan elämäänsä, mutta enemmän sinne on toimitettu semmoisia, jotka eivät siitä enää omin avuin ole taatusti poistuneet. Mahtaa sitä joku arkeologi vuosikymmenten päästä ihmetellä tuota erikoista pienten luiden kasaa koivun juurella. Mikä ihme on saanut nämä tietyt lajit vetäytymään kuolemaan juuri tuon puun juurelle?
Hyppyjumppa puupinon päälle ja takaisin maahan saa roikkuvat mahamakkarat katoamaan alta aikayksikön?
Ulkoilun jälkeen nälkä kurnii kuitenkin Onnin pohjattomassa mahassa ja sapuskaa noustaan pyytämään hännän juuri näyttävästi pörhöllään ja merkitsevästi häntää tutisuttaen  keittiön ylemmälle tasolle eli jääkaappikorkeudelle. Siitä näkee heti jääkaapin sisällön, kun työntää päänsä sisään oven auetessa. Siitä, kun ovi ei aukenekaan, enemmän täällä.
"Maistan, maistan makkaraa, kinkkua ja kalkkunaa. Nami nami nami nami makkaraa, sitä ei voi vastustaa!"
Syönnin päälle alkaakin ramasemaan mukavasti ja niin se vain somalle kerälle kiertyy ruokalevolle pullavampikin kissaneito. Vaikka mikäpä minä olen Onnia arvostelemaan, pullava itsekin enkä enää edes mikään neito! 
"Teepä itse perässä!"

Okei, Onni! 6-0 sinulle!
Vanhempi neiti Ellu on tähän aikaan syksysta muuttanut kylmyyttä pakoon jo kokonaan sohvalle asumaan, sillä sohvan vieressä on takka, jota jo lämmitetään välillä.  Muutenkin Ellulla on näin talven lähestyessä päällä enää kaksi asetusta:
"Off"

ja

"On"

Sydäntalvella sitten enää tuo ylempi! Mitä nyt pakolliset hätäiset ruokailut ! Jos Onnilta on sattunut jäämään vahingossa joku ruoanmurunen kuppiin! Vessoja on onneksi useampi niin ettei arvokasta uniaikaa tarvitse tuhlata vessajonossa!

20 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :)

  Kissojen harrastukset - syöminen ja nukkuminen - ovat hyvin houkuttelevia itsellenikin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin näin pimeänä vuodenaikana olisi totisesti mukavaa, jos voisi kissojen lailla vain syödä ja nukkua, nukkua ja syödä...

   Poista
 2. Haluaisin viettää pari synkintä kuukautta kuten Ellu, juuri tuosssa off-asennossa. Arkeologit varmaan kehittävät teorian uhripaikasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Off-asento olisi minullekin kevääseen asti mieluinen.
   Uhripaikkateoria kuulostaa oikein hyvältä :)

   Poista
 3. Kissanpäivät, nukkua ja syödä. Eikä muuta tarvitakkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsim Onni välillä vielä vähän lisää ruokaa...:)

   Poista
 4. Heh, kiva otsikko!! Joo hiirukarkulaiste...tuttu juttu. Vaan onpas Onnilla onnelliset oltavat!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 5. Tuo nälkä on tuttu vieras meilläkin, ihan päivittäin se vierailee. Joskus ollaan jopa nälkäkuoleman partaalla! Ellulla on aivan loistava strategia kuinka selvitä pimeästä syksystä ja kylmästä talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa Myrskylläkin se ulkona syöminen olla vähäisempää talvella kuin kesällä?
   Olisin mielelläni itsekin ihan Elluna tähän aikaan vuodesta!

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Voi lutusia :) Kissoista sais niin hauskoja kuvia, pitäis vaan kamera olla aina näppäimissä :)

  VastaaPoista
 8. Vau! Rotan kokoinen myyrä! Ei ihme jotta pääsi luiskahtamaan karkuun :) Myyrät on pop!

  VastaaPoista
 9. Voi ollapa kissa, nuo Ellun asetukset näyttää varsin riittäviltä!

  Mutta tuo ruuanjakelutapahtuma on kyllä oma lukunsa! Kerta kaikkiaan se nälkä on joskus niin kova, että just nääntyy. Sitä aivan kirkkain silmin väitetään, että ikinä ei ole ruokaa saatu, vaikka olisi syöty välipalaa kaksi tuntia sitten. Kissat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoisia ne ovat! Onni on siinäkin asiassa kyllä ihan pro! Se alkoi keskittymään ruokaan tosissaan sen jälkeen kun se leikattiin. Sitä ennen se oli todella laiha ruipelo. Ei uskois , kun sitä tänä päivänä katsoo :)

   Poista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!