JellyPages.com

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Onnin onni on kylmähuoneessa eikä se ole kinkku!

Kynsilaukkaajien rakkaimpia harrastuksia on  kaikkina vuodenaikoina nukkuminen. Tässä Ellun näyte kesänukkumisesta. Kesällä ei niin tarvitse lämmintä alle, mutta jonkunlaiset turvan antavat reunat  ympärillä ovat kivat; tässä tapauksessa tilapäisesti vuodesohvalle nurinniskoin käännetyn vanhan tuolin istuinosan puureunat ilman istuinosaa.Tässä toisen kesänukkujan tyylinäyte. Kesällä ei Onnikaan tarvitse lämmintä peittoa sohvan selkänojan päälle alusekseen.


Tytär kävi viikonloppukylässä ja kyläilijän lähdettyä laitettiin petivaatteet pesuun. Tarkoitus oli tuulettaa tyynyt, peitto ja petauspatjakin, mutta isäntäväen Vertti tarrautui kynsillään kiinni petauspatjaan ja teki selväksi, että nyt ei ainakaan tuuleteta! No, mahtikäsky on mahtikäsky!Onnin uusin kesähuvitus on livahtaa salaa kylmähuoneeseen aina kun henkilökunta siellä asioidessaan avaa oven. Vesi ei maistu omasta juomakupista miltään, mutta kylmälaitteistosta sankoon tippuva vesi on Onnin mielestä taivaallisen kylmää ja hyvänmakuista. Ensin Onni yritti venyttää kieltään tarpeeksi pitkäksi yltääkseen veteen, mutta huomattuaan sen toivottomaksi yritykseksi, muutti taktiikkaansa niin, että ensin kastellaan käpälä veteen ja sitten nuollaan vesi käpälästä. Luulisi, että olisi paljon helpompaa juoda se vesi omasta kupistaan. Miksihän noinkin yksinkertainen asia pitää tehdä noin vaikeaksi? No, kissan sielunelämää on mahdotonta oppia ymmärtämään...Kesähommia muuten tämäkin, sillä vettä tippuu vain lämpimillä ilmoilla.
Tässä yksi kesän suurimpia iloja. Helteinen päivä ja henkilökunta ulkoilutti Vertti-herraa valjaissa. Puolikarvaton ulkoilija riehaantui sireeninoksalla leikitettynä railakkaaseen laukkaan ympäri pihamaata, niin että henkilökunta (niin valjaiden toisessä päässä oleva kuin varsinkin paparazzina toimiva) puuskutti jo välillä ihan puolikuolleena perässä.


Onni esitti "Villa Verttilästä" käsin äänekkään vastalauseensa Vertin ulkoiluttamiselle, vaikka oli juuri itse tullut ulkoa pitkän lenkin jälkeen sisälle. Onnin mielestä kun on aina vaan Onnin vuoro. No, onhan se jonkunlainen logiikka tuokin.


Sitten kun henkilökunta oli jo ihan kanttuvei eikä enää jaksanut loikkia Vertin perässä, nautti Vertti hyvällä halulla vegaanilounaan talon pihalta löytyneistä omista antimista. Vain kesän iloja tämäkin.
P.S. Lounas oksennettiin sitten sisällä hetimiten yllätys yllätys, kuinkas muuten kuin matolle, joten henkilökunta odottelee jo malttamattomana niitä kunnollisia matonpesukelejä...


Kunhan tästä itikat vähenevät (kai ne sentään vielä tänä kesänä tästä vähenevät!?!), päässee henkilökuntakin pikku hiljaa nauttimaan kesäisestä pihaelämästä. Tällä hetkellä nimittäin toinen osa henkilökunnasta ei nenäänsä ulos pistä itikoiden takia (paitsi pikapaparazziksi) ja toinenkin osa pakottautuu ulos vain Kynsilaukkaajien määräyksestä ja silloinkin iho kauttaaltaan päästä varpaisiin erilaisin vaatekappalein verhottuna. Itikattomia aikoja toiveikkaana odotamme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!