JellyPages.com

lauantai 5. lokakuuta 2013

Kiitos! ♥

Yhteinen kiitos teille kaikille ihanille ihmisille (ja kissoille), jotka olette kommenttinne meille jättäneet! Empaattiset osanotot ja jaksamisen toivotukset ovat olleet meille suurena lohtuna.  Suuri suru ja valtava kaipaus ovat edelleen päällimmäiset tunteet, mutta elämä jatkuu silti.

Kerron vielä Vertin viimeisistä päivistä lyhyesti. Se oli keskiviikko, kun haimme Vertin jälleen kotiin.

Vertti ei kuitenkaan suostunut syömään eikä juomaan vapaaehtoisesti, joten torstaiaamuna mentiin takaisin klinikalle nesteytykseen. Otettiin taas verinäyte, josta tehtiin joku haiman pikatesti. joka oli kuitenkin negatiivinen. Veren seerumi oli väriltään aivan keltaista, mikä viittasi siihen, että maksa ei toimi kunnolla. Lääkäri arveli, että Vertillä saattoi olla maksan lipidoosi eli rasvamaksa. Mahdollisesti jo vuorokauden tai ainakin kahden syömättömyys voi johtaa kissalla siihen.

Vertti sai klinikalla antibioottia suonensisäisesti ja kortisonia ja oksennuksenestolääkettä injektiona. Verttiä myös pakkoruokittiin, koska se ei syönyt itse.

Seuraavana päivänä tilanne oli suruksemme entisellään eli Vertti ei ollut syönyt itse. Limakalvot olivat vaaleat ja kellertävät. Vertin maksa oli pettämässä.


Kaikki mahdollinen oli Vertin auttamiseksi tehty, mutta  syömään se ei suostunut, joten ylimääräisten kärsimysten välttämiseksi päädyimme eläinlääkärin suosituksesta päästämään Vertin kissojen taivaaseen. Vertti sai eutanasian perjantaina 27.9.2013 klo 15.30.

Näin Vertti iski silmää vielä edellisenä sunnuntaina Papan sylissä


Kissakuiskaaja A (tyttäremme) oli laittanut  Vertin yksityiseen sähköpostiin viestin, jonka julkaisen tässä nyt hänen luvallaan:Voi Vertti!

Sinä kaunis ja komea
uljas ja rohkea
niin hirmuisen rakas
ja ihan kamalan ihana!

Sinä sinnikäs ja sitkeä,
pieni ja pirteä,
kirpun kokoisena meille muuttanut.

Olet maailman kaunein kissa!
Ja meillä on kaikilla kamala ikävä sinua!

P.S. Nyt kun koko maailmankaikkeuden kaikki kengät
ovat vapaasti käsiteltävissäsi
kannattaa kenkähommista ottaa kaikki ilo irti!

Muista silti myös omenapalloharjoitukset,
äläkä unohda pätkätöitä (...niistä ei tule olemaan pulaa!)

Ja ajattele,
jatkossa saat juosta pihalla vapaana vaikka joka päivä!
Ja jos joskus sattuu niin, ettei ole omena-aika,
niin ainahan voit paremman puutteessa pyöritellä pesupalloja pitkin pihaa...

Toivottavasti kaikki on paremmin nyt!
Voi hyvin!

17 kommenttia:

 1. Suru on varmasti suuri. Kuiskaaja A kirjoitti kauniit jäähyväissanat Vertille. Kiva kun jaksoit jakaa Vertin viime kuulumiset. Voimia teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Kauniit saatesanat Vertti sai matkaevääksi ♥ Itku tuli.
  Halauksia ja silityksiä teille ♥

  VastaaPoista
 3. Kuivin silmin ei täälläkään pystytty tätä lukemaan, Kissakuiskaaja A:n kirje on erittäin koskettava ja ihanan humoristinen kovasta kaupauksesta huolimatta ♥ ...kannattaa ottaa kenkäjutuista kaikki ilo irti :) Ihana ♥

  Paljon voimia meiltä teille kaikille.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, että kerroit Vertin viimeisistä hetkistä ja Kissakuiskaaja A:n kauniista kirjoituksesta; niistä kovasti liikutuin.
  Reilu vuosi sitten jouduimme saattelemaan Mossen kissojen taivaaseen ja päätös eutanasiasta oli kova, muttei toisen kärsimystä voinut pitkittää. Kaipaus on vieläkin suuri :(

  Voimia koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnnaS! Kävin lukemassa postauksia Mossesta, joka oli aivan hurmaavan näköinen kissaherra! Eikö olekin kummallista, miten vaikeakin munuaisten vajaatoiminta alkaa oireilla vasta, kun on liian myöhäistä sitä hoitaa? Kaivataan ja muistellaan enkelikissojamme!

   Poista
  2. Ainoa asia joka jälkeen päin ajatellen viittasi munuaisten vajaatoimintaan oli lisääntynyt juomahalu. Mutta muuten Mosse vaikutti hyvin terveeltä -kunnes se olikin hyvin sairas. Eläinlääkärin eutanasia-suositus tuntui niin murskaavalta.
   Onneksi on ihanat muistot jäljellä ja itsellä varmuus siitä, että toimi ainoalla oikealla tavalla.

   Poista
  3. Niin Verttikin vaikutti aivan terveeltä, vaikka olikin hyvin sairas. Niin, onneksi on ne ihanat muistot jäljellä...

   Poista
 5. Oi kuinka kaunista ja koskettavaa <3

  Itse olen saatellut yhden kissan taivasmatkalle, jo reilu vuosikymmen sitten, mutta eilispäivänä se palautui mieleeni varsin selvästi, kun KissaKassinen valahti nukutus-uneen sterilointia varten. Aloin itkeä kuin vesiputous, kun kissan nukutus-uneen valahdus muistutti niin Misu-kissan lähtöä kissaenkeliksi, eutanasianukutusta.

  Voimia ja tsemppiä teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Me Like! Kissaenkeleillämme on varmasti nyt lokoisat oltavat!

   Poista
 6. Miten kaunis viesti Kuiskaaja A:lta. Kyynel vierähti poskelle. Voimia teille kaikille <3

  VastaaPoista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!