JellyPages.com

perjantai 17. toukokuuta 2013

Valtataistelu jatkuu...

Valtataistelu Kynsilaukkaajien taloudessa Vertin ja Onnin välillä valitettavasti jatkuu. Sen lisäksi, että Onni ja Vertti nahistelevat keskenään, ahdistelevat molemmat vielä Ellu-parkaakin, joka ei kuurouttaan aina lähestyvää hyökkääjää mitenkään pysty kuulemaan. Meillä on jo kolmas Feliway-täyttöpullo levittämässä feromonia huoneilmaan Vertin stressin poistamiseksi. Toivottua vaikutusta sillä ei ole ollut, sillä Vertti on edelleen kovin levoton ajoittain. Jonkun verran levottomuus on kuitenkin viime aikoina vähentynyt. Liekö sitten aika tehnyt tehtävänsä vai vaikuttaako feromoni vain tässä tapauksessa harvinaisen hitaasti? Ainakin toistaiseksi on päätetty vielä jatkaa Feliway-hoitoa. Hetkittäin on ollut kuitenkin ilo saada nähdä Vertti entisellään. Silloin Vertti on se oma itsensä eli huoleton, luottavainen ja tyytyväinen elämännautiskelija.

Tältä se Vertti näyttää silloin:
Oireilu on siis vähentynyt, joten toivoa ei ole vielä menetetty. Toisekseen valtataistelustressiin ei varmasti kukaan kuole, mutta välillä se on meille ihmisillekin aika rasittavaa kuunneltavaa ja seurattavaa. Tätähän on nyt kestänyt reilun vuoden ajan, mutta ei tässä voi muuta kuin kärsivällisesti odottaa, että tilanne lopulta korjaantuu tai ainakin helpottuu vielä edes vähän. Minulla on korvan takana muistissa Myrskyn ja Minnan vinkki tietynlaisesta "tiukasta päällepuettavasta takista"; joka kuulemma rauhoittaa kissaa, mutta sekin vaikutti enemmän sopivalta hetkittäisiin stressitilanteisiin kuten esim. ell-käynteihin. Toistaiseksi siis annetaan vain ajan kulua ja toivotaan rauhaa ja rakkautta koko maailmaan...

10 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja, että kissojen välit tasaantuisivat.
  Kissain ajatusliikahduksia on meidän ihmisten välillä miltei mahdoton tajuta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kuin toivoa, että kaikki kääntyy hyväksi taas :)

   Poista
 2. Lisää Feliwaytä vaan pöhisemään. Koko porukkahan tuosta ilmiselvästi kärsii. Ikävää. Täytyy toivoa parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan tuo Feliway aika kallista ja yksi pullo riittää vain n. 70 neliölle. Meilläkin pitäisi periaatteessa olla kaksi pulloa käytössä, mutta olemme vaihdelleet pullon paikkaa huoneesta toiseen aina sen mukaan , missä huoneessa Vertti kulloinkin eniten nukkuu.

   Poista
 3. Meillä oli valtataisteluu koko talven. Se loppu vast ku muutin elukoitten kaa maalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta muuttaa maalle, mutta toivotaan, että tilanne ratkeaa muuten!

   Poista
 4. Tuo on kurjaa kaikille. Yleensä kissat oppivat sietämään toisiaan vaikkeivät parhaita kavereita olisikaan. Aika tekee tehtävänsä. Kun kesytin Neroa, olin välillä ihan epätoivoinen jatkuvan luottamuspulan kanssa. Sen sisaruksilla asiat olivat vielä huonommin, mutta ajan kanssa kaikki on tasaantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan malttaa odottaa ja toivoa rauhaa :)

   Poista
 5. Voi harmi :( Eikö teillä ole niin hieno ulkotarhakin, joten kissoilla riittää tekemistäkin, ettei tartte kaveria kiusata. Meillä ei feliway ikinä ole kovin tehokasta ollut, mutta riitapukareiden eristäminen on toiminut. Olisiko teillä mahdollista rauhottaa tilanne ja laittaa pahin riitapukari erilleen pariksi viikoksi niin että tilanne pääsisi rauhoittumaan ja sitten aloittaa tavallaan alusta kun kissojen stressitasot ei ole katossa? Vaikka ekstranameilla totuttaa kun laittaa kissat taas yhteen. Meillä ei ole kissoilla ollut lääkitystä stressiin, mutta kaverin kissa söi zylkeneä stressipissojen takia ja se oli heistä kuulemma tehokasta. Meillä on kyllä vähän samat pohdinnat että saadaan maatiaistäti hyväksymään itämainen salama. Ovat jo ihan ok samassa huoneessa, mutta sähinää tulee vielä Aadalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi tekemistä riittävän, mutta eipä kai ihminen näiden aivoituksia voi koskaan täysin ymmärtää. Onnin tuntien eristäminen esim. yhteen huoneeseen ei onnistuisi (siitä seuraisi semmoinen raapiminen ja huuto, että sitä ei kestäisi kuunnella kukaan)eikä meillä ole ketään, joka voisi ottaa Onnin pariksi viikoksi hoitoon, joten sekin vaihtoehto on pois suljettu. Teilläkin varmaan Aada haluaa sähinällään opettaa pennulle vanhempien kunnioitusta :)

   Poista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!