JellyPages.com

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Autonvaltaajat

Papa on Kynsilaukkaajien taloudessa se, joka käy palkkatyössä ja elättää sekä isäntäväen että henkilökunnan. Papalla on usein aamuisin vaikeuksia aikataulunsa kanssa = ehtiä töihin ajoissa, koska hänen omien sanojensa mukaan nuo aamun varhaiset hetket kahvikupposen ja tuoreen sanomalehden seurassa kuluvat aivan luvattoman nopeasti. Papan ehtimistä ajoissa töihin ei myöskään millään tavalla edistä isäntäväki, jolla on myös omat tärkeät rutiininsa. Onni mm. tahtoo omia Papan sylin koko päiväksi itselleen ja Papan taas on aika hankala toimitella aamuaskareitaan yhdellä kädellä, kun toisella on kannateltava sylissä roikkuvaa kissaa. Vertti taas on niitä vakituisia yövuoron automiehiä ja kyllä siellä autossa öitään viettää muukin isäntäväki. Ei siinä paljon kiireistä töihinlähtijää hymyilytä, kun telkkari alkaa jo suoltaa aamukahdeksan uutisia ja töihinlähtijä vasta kiiruhtaa autotalliin, kun siellä on tilanne tämä...
 

Isäntäväen houkutteleminen autosta onkin nykyään melkein joka-aamuinen rituaali ja se tapahtuu siten, että minun tehtäväni on rapisuttaa eteisen puolella autotallin oven edessä raksupussia ja Papa pitää  autotallin puolelta ovea auki, kunnes vastustamaton raksujen rapina on saanut isäntäväen säntäämään autosta eteisen puolelle ja Papa voi sulkea oven ja pääsee lopultakin lähtemään toimistolle.

Vaikka isäntäväki siis siellä kylmässä autotallissa hyvin viihtyykin, arvostaa se myös sitä, että henkilökunta pitää talouden sisälämpötilan riittävän korkeana vielä näin keväälläkin, vaikka pahimmat paukkupakkaset alkavatkin olla jo ohitse.

 

Onni on yleensä varsinainen röyhkimys, mutta tällä kertaa se tyytyi vain hivuttautumaan vaivihkaa Ellun kylkeen kiinni päästäkseen mahdollisimman lähelle takkaa sen sijaan, että olisi tapojensa mukaan yrittänyt ajaa Ellun pois "ykköspaikalta".
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!