JellyPages.com

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesäseikkailuja

Kynsilaukkaajien taloudessa niin ihmiset kuin kissatkin ovat nauttineet viime päivinä lämpimästä kesästä täysin rinnoin.
"Kevennän kesällä ja syön enimmäkseen vain vihreää!"
No, sitähän tässä hoitamattomassa pihassa riittää! Kivien välissä kasvavaa heinää on aika vaikea ajaa trimmerilläkään, mutta onneksi Onni auttaa asiassa. Ikkunatkin on saatu huushollissa lopultakin pestyä, kiitos auttavaisen apulaisen!
"Autoin Papaa ikkunanpesussa ja se mokoma unohti minut tänne ikkunoiden väliin!"
No ei se oikeasti unohtanut, kunhan vähän kurillaan Onnia kiusasi. Niin ja halusi nähdä, että mahtuuko se Onni sinne ikkunoiden väliin...

"Peskööt tästä lähtien keskenään ikkunansa! Minä pysyttelen kauempana."
Onni tarjoutui maman avuksi turvallisempaan klipsujenkäsittelyhommaan, mutta sitten tämä apulainen uupuikin kesken kaiken työnsä ääreen.
"Pikku hetken vaan tässä huilaan ja sitten jatketaan..."
Kynsilaukkaajien pihaan tuli yhtenä päivänä tuttu vieras. Se oli itse Iso Harmaa! Sattumoisin oli Onnikin ulkona ja nämä kaksi törmäsivät toisiinsa talon nurkalla. Iso Harmaa lähti hiipimään takaisin tielle päin ja Onni perässä. Siinä istualtaan vähän aikaa molemmat miettivät seuraavaa siirtoaan ja sitten lähti Onni jatkamaan matkaa ja Iso Harmaa seurasi. Onnia se ei miellyttänyt ja niinpä se kehottikin vihaisesti mulkaisemalla ja kovaäänisesti kissojen kielellä jotain sanoen vierasta painumaan kotiinsa. Yllättäen Iso Harmaa häipyikin vaivihkaa eri suuntaan ja Onni pääsi jatkamaan rauhassa lenkkiään.

"Lähe kuule meneen siitä!"
On meillä täällä toinenkin vieras ja erittäin mieluisa sellainen vielä. Komea kollinalku Rolle on täällä taas, koska Rollen henkilökunta risteilee tällä hetkellä jossain Välimerellä. Rolle ei ole vielä  kovin tottunut valjaisiin, sillä kotonaan se ulkoilee vapaana. Täällä se ei vapaaksi pääse, mutta valjastelua kyllä kokeiltiin. Ensi alkuun meni ihan hyvin, mutta sitten naapurista kuuluva juhlivan nuorison kovaääninen "keskustelu" alkoi ilmeisesti pelottamaan.
"Panisivat tuon musiikin pienemmälle, niin niiden ei tarvitsisi itse huutaa niin kovaa!"
Sitten juuri piikikkään neilikkaruusupensaan kohdalla iski totaalinen paniikki ja silloin vietiin Rolle-poikaa. Papa takertui flekseineen pensaaseen, mutta pääsi lopulta irti ja sai kissankin kiinni. 
"Äkkiä pois täältä! 
Kissa toimitettiin sisätiloihin toipumaan järkytyksestään ja Papasta irroiteltiin enimmät ruusunpiikit. Ehkä joku toinen päivä otetaan uusiksi.

Seuraavana päivänä oli Iso Harmaa taas pihassa. Tällä kertaa oli Onni kuitenkin sisällä, joten mihinkään konfliktiin tämä rajanylitysloukkaus ei tällä kertaa johtanut.
"Tulin vaan kattomaan, onko täällä puolustusvoimat valmiudessa!"

Sitten seuraavana yönä. Sade tuli rankka ja sireenistä repesi kaksi oksaa kokonaan irti! Aamulla Papa ja Onni sahasivat oksat siististi irti ja Papan kantaessa oksia sahauspaikalle jäi Onni vielä viimeistelemään siivoustyötä sireenin juurelle.
"Nää lehdet tuoksuu aika hyvälle!"
Hellettä on taas ollut ja silloinhan pitää muistaa juoda tarpeeksi, ettei tule nestehukka. Tällä kertaa Onnin janon sammuttamiseen riitti vesisanko, vaikka saavikin olisi ollut vieressä.
"Pohjanmaan kautta!"
Rolle viipyy meillä vielä viikon, joten meillä on aikaa miettiä strategiaa siitä, miten tällä kertaa yrittäisimme huijata kissaansa hakemaan tulevaa henkilökuntaa. Onko kellään hyviä ehdotuksia? 

14 kommenttia:

 1. No nythän se Rolle teillä onkin! Onkin jo ihmetelty, että kyllähän sen nyt jo pitäisi olla! Onneksi paniikki ei johtanut pahempaan ja Rolle-parka saatiin toimitettua turvallisesti sisälle, eikä Papakaan loukannut itseänsä. Uusia ehdotuksia ei nyt juuri keksi Rollen pitämiseksi.

  Iso Harmaa olikin fiksu kun väisti Onnia! On kuitenkin kyse Onnin reviiristä! tai jos Iso Harmaa olikin tulossa maistamaan Onnin tuopista, kun näyttäisi siitä riittävän kahdellekin, vaikka Onnilla pitkä kieli onkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Iso Harmaa käy salaa naukkailemassa Onnin tuopista, mutta ei kerrota sitä Onnille :)

   Poista
 2. Meidätkin on "unohdettu" joskus ikkunan väliin ikkunoita pestessä. Minkäs siinä sitten teet.. Jos sanoisitte että Rolle karkasi eikä ole näkynyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkausjuttua on jo yritetty. Ei mennyt läpi! :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! :)

  Hyvä, että Rolle johdatti Papan takaisin kotiin, vaikka ruusunpiikkien kanssa. ;)

  Onnilla on auktoriteettia. ;)

  Helteellä pitää muistaa nauttia tarpeeksi nestettä ja kölliä varjossa - kissat sen tietävät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nestettä Onnilla on ulkosalla saatavilla useassakin ämpärissä, joten nestehukasta ei ole pelkoa :)

   Poista
 4. Hyvä Onni! Reviiriä on puolustettava. Ensin sanallisesti ja jos sanominen ei auta niin sitten... (Vaikka Iso Harmaa onkin pelottavan suurikokoinen!)

  Oikein pätevä juoma-astia, siitä riittänee juomaa Rollellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoma-astioita riittää ihan ikiomaksi niin Onnille, Rollelle kuin Isolle Harmaallekin :)

   Poista
 5. Puolustusasiat tuntutvat olevan kunnossa :) Tuopit sen kuin kasvavat, seuraavaksi saavi. Hyvä että Rolle on valjaissa, olisi kova kohtalo joutua hukkaan vieraassa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ikinä antaisi itselleni anteeksi, jos karkuuttaisin Rollen meiltä!

   Poista
 6. Sopivan kokoiset tuopit teillä kyllä Onnille on, mutta niin pitääkin koska Onnilla on aikamoinen liuta askareita hoidettavana! Reviirinpuolustushomm

  Me ehdotamme, että Rolle piilotetaan tosi hyvään paikkaan ja ihmettelette että miten niin Rolle tuotu teille hoitoon? Eihän se teille tullut, veivät jonnekin muualle eikä edes muista minne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistava ehdotus tuo Rollen piilottaminen! Kiitos, Taru! Tätä me kyllä yritämme tällä kertaa :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kesällä liikenne ulkosalla on sangen vilkasta ja monimuotoista :)

   Poista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!