JellyPages.com

tiistai 19. helmikuuta 2013

Feliwayhin uusi vaihtopullo

Reilu neljä viikkoa on nyt naamaferomonihuuruissa Kynsilaukkaajien taloudessa jo oltu. Yhdestä pullosta riittää noin neljäksi viikoksi.  Haihduttimeen hankittiin jo uusi vaihtopullo, koska entinen on ihan lopuillaan. Haihduttimen vaikutuksesta Vertin käyttäytymiseen on todettava, että sillä ainakin näyttäisi olevan  hieman rauhoittava vaikutus. Olen huono uskomaan yleensäkään mihinkään luontaistuotteisiin ym. juttuihin, joten suhtaudun edelleen aika skeptisesti tähänkin aineeseen. Vertti on kuitenkin pitkästä aikaa tehnyt joitakin semmoisia asioita, joita entinen rento Vertti tapasi tehdä. Se on esimerkiksi hypännyt taas muutaman kerran korkean kulmahyllyn päälle omaan lempipaikkaansa köllöttelemään ja sitä se ei ole tehnyt kuukausiin. Merkit näyttävät siis varovaisen lupaavilta, mutta keskinäistä nahinointia on edelleen luvattoman paljon. Katsotaan nyt vielä ainakin toinen neliviikkoinen ja päätetään sitten, vieläkö Feliwayllä jatketaan. Oikeastaan noita haihduttimia kai pitäisi olla kaksi tai useampiakin, jotta huurut riittäisivät joka paikkaan, koska levoton Verttihän kiertelee ympäriinsä paikasta toiseen eikä suinkaan ole pelkästään siellä, missä haihdutin on. Haihdutinta on kyllä välillä vaihdeltukin tarpeen mukaan huoneesta toiseen riippuen siitä, missä Vertti kulloinkin eniten aikaansa viettää.

"Auttakaa! Minua ahdistaa..."

P.S. Jos jollakulla lukijalla sattuu olemaan omakohtaisia kokemuksia kissojen välisestä valtataistelusta, niin kaikki hyvät neuvot ovat enemmän kuin tervetulleita! (Ei kai tilanne ikuisesti voi jatkua tämmöisenä?)

4 kommenttia:

 1. Tämä voi olla ihan hoopo juttu, mutta kotiin tuli viime viikolla Mustin ja Mirrin mainos. Tämmöistä kovasti ihmettelin: http://www.mustijamirri.fi/tuote/thundershirt-kissoille/029602/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ! Tuo vaikutti siltä, että sopisi paremmin tilapäisen stressin lievittämiseen, mutta toisaalta kaikki vaihtoehdot on kokeiltava. Jos ei Feliway tepsi, niin kokeillaan tuota paitaa seuraavaksi!

   Poista
 2. Tappelevatko kissasi tosissaan vai onko se sellaista pienta nahinaa?
  Meilla on 4 tyttokissaa joista 3 otimme 9 vuotta sitten ja uusimman kissan Evan 5 vuotta sitten. Cinnamon vanhin kissoista jahtasi Evaa jatkuvasti ensimmaisen vuoden mutta nyt he tulevat toimeen. Eva kiertaa kaukaa Cinnamonin ja muutkin antavat Cinnin olla yleensa rauhassa. Kukaan meidan kissoista ei ole ylin ystava toisen kanssa. Olemme oppineet hyvaksymaan sen. Mieheni sanoo, etta eihan ihmisetkaan tule toimeen toistensa kanssa miksi kissojen pitaisi. Luulempa, etta Vertti vahitellen palautuu entiselleen, kestaa vain aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Leena, ja tervetuloa lukijaksi! Kissojen nahistelu on semmoista puoliksitosissaan-tappelua! Tämä Onni, joka on nyt kohottanut itsensä täällä valtiaaksi, on porukan nuorin ja viimeisin tulokas, mutta siitäkin on jo noin 4 vuotta. Pahinta tässä ei ole se nahistelu, vaan se, että Vertti on ainoa, joka silminnähden kärsii tilanteesta. Vertin stressi näkyy ja kuuluu kovaäänisenä naukumisena, päämäärättömänä kävelynä ympäriinsä ja yleisenä levottomuutena eli se ei löydä niin sanotusti sijojaan mistään. Toivottavasti olet oikeassa siinä, että Vertti palautuu ajan mittaan ennalleen :)

   Poista

Kynsilaukkaajat kiittävät kommentistasi!